Lichaam en huid zijn een

Puuur Werking

Mooi is gezond

Een goed huidverzorgingsproduct is een product dat je huid gezonder maakt. Want een mooie, soepele, egale huid is niets meer of minder dan  een gezonde huid.
Dit is echter niet alleen belangrijk voor een aantrekkelijk uiterlijk; het is ook essentieel voor de rest van je lichaam. De huid is als een jas van het lichaam; het houdt indringers zoals schimmels, bacteriën en virussen tegen. 

Wat houdt je huid jong en gezond?

De bovenste laag van je huid, de huidbarrière, heeft een belangrijke taak bij het gezond houden van je huid. Zoals je in de afbeelding ziet, zorgt een intacte, sterke huidbarrière ervoor dat je huid minder snel vocht verliest. En dat vocht is essentieel voor een gezonde én jong uitziende huid. Denk maar aan een appel. Het vocht in de appel houdt de appel gevuld, fris en knapperig. Zodra een appel vocht verliest, slinkt de appel en wordt het velletje rimpelig.

Hoe blijft de huidbarrière intact en soepel?

Als je jong bent, bevat je huid van nature een perfecte mix van beschermende stoffen: lipiden (vetten), vocht, prebiotica en vitamines. Dit zorgt ervoor dat de huidbarrière mooi soepel blijft en goed kan functioneren. Helaas vermindert de hoeveelheid beschermende stoffen naarmate we ouder worden. Dit natuurlijke proces begint al vanaf je 20e. Door de afname van beschermende stoffen verzwakt je huidbarrière, verlies je vocht uit de onderste huidlagen en ontstaan de eerste fijne lijntjes. Ook kan de huid overgevoelig worden voor allergenen.

Wat doen PUUUR producten met je huid?

Je kunt je huid weer aanvullen met beschermende huideigen stoffen, maar dan wel zonder hulpstoffen. Hulpstoffen kunnen de huidflora verstoren, de huidbarrière verzwakken of vocht onttrekken uit de onderste huidlagen. Dit geldt ook voor resten van hulpstoffen die niet op de ingrediëntenlijst staan, bijvoorbeeld oplosmiddelen.

Met het PUUUR ritueel vul je je huid weer aan met huideigen, beschermende  stoffen. Onze producten bevatten gezamenlijk een perfecte mix van beschermende lipiden*, vitamines* en pre- en postbiotica*. Dit bevordert een sterke huidbarrière, een egale teint en een gezonde pH. Zuivere plantenextracten* dragen bij aan een gezond en stevig bindweefsel en gaan onzuiverheden tegen. Natuurlijke, vochtbindende extremolyten* beschermen je huid tegen dehydratatie en cel schade.

* biologisch en/of NATRUE/COSMOS approved en/of ECOCERT/COSMOS approved

PUUUR producten bevatten geen hulpstoffen, dus ook geen irriterende conserveermiddelen.

”Je huid is een levend orgaan en nooit in ruste. Ben dan ook niet verbaasd, dat met het beter vasthouden van vocht de conditie van je huid enorm kan verbeteren”

 

 

PUUUR Huidverzorging

Zuivere biologische oliën, plantenextracten, vitamines, prebiotica en Ectoin natural

 Geschikt voor elk huidtype

Puuur Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

error: Deze content is beschermd!