Lichaam en huid zijn een

Puuur Werking

Je huid is een levend orgaan en nooit in ruste. Wees dan ook niet verbaasd dat met het beter vasthouden van vocht je huid een jonger, frisser uiterlijk krijgt

De producten van PUUUR ondersteunen het herstellend vermogen van de huidbarrière. Met een sterkere huidbarrière houden de onderste huidlagen vocht beter vast. Dit zorgt ervoor dat je huid beter gaat functioneren en langer mooi en soepel blijft. Hieronder wordt uitgelegd hoe belangrijk het is om geen schadelijke stoffen op je huid te smeren en hoe PUUUR voor een beter gehydrateerde huid zorgt.

 

Huidverzorging met schadelijke (vluchtige) stoffen dehydrateert de huid

De huid beschermt je lichaam tegen schimmels, virussen en bacteriën. Je zou de huid kunnen zien als een soort jas, maar niet als een ondoordringbare jas: zij is halfdoorlatend. Door deze halfdoorlatende eigenschap neemt de huid ook schadelijke stoffen op, vooral als deze bestaan uit kleine, vluchtige moleculen.

Diverse ingrediënten in huidverzorging worden geëxtraheerd met schadelijke hulpstoffen die bestaan uit kleine, vluchtige moleculen. Ze zorgen, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt, juist voor dehydratatie, overgevoeligheden en vroegtijdige huidveroudering. Steeds meer mensen lezen de ingrediëntenlijst voordat ze cosmetica kopen, maar restanten van deze hulpstoffen die achterblijven in cosmetica staan niet op de ingrediëntenlijst. 

Schadelijke vluchtige stoffen zijn niet alleen slecht voor je huid. Vanwege de halfdoorlatende eigenschap van je huid komen ze, via de bloedbaan, overal in je lichaam terecht. Hier kunnen ze invloed hebben op je hormoonhuishouding, werking van je organen en op je immuunsysteem. Voor zowel je lichaam als je huid is het van belang dat je ze enkel voedt met gezonde stoffen. In mijn blog vertel ik over veelgebruikte hulpstoffen die ik zelf liever mijd.

PUUUR skincare

De basis van PUUUR skincare is de hydraterende crème. Deze crème bevat een ideale mix van huideigen lipiden*, plantenextracten en Ectoin natural. Het herstelt de huidbarrière, beschermt de huid tegen vrije radicalen en zorgt ervoor dat je huid een jonger, frisser uiterlijk krijgt. In de loop van 2021 worden PUUUR producten op de markt gebracht die het hydrateren van de huid nog eens extra optimaliseren. Hier lees je meer over in PUUUR routine.

Op het bovenstaande plaatje kun je het verschil zien tussen een zwakke en een sterke huidbarrière. Bij een zwakke barrière verliezen de onderste huidlagen vocht. Dan gebeurt hetzelfde als bij een appel die te lang in de fruitschaal ligt. De appel verliest, naarmate de tijd verstrijkt, vocht en krijgt een rimpelig velletje. Bij een sterke barrière kunnen de onderste huidlagen vocht beter vasthouden, waardoor de huid mooier ‘vol’, stevig, soepel en elastisch blijft. Een goed gehydrateerde huid zorgt niet alleen voor een jonger uiterlijk maar een goed gehydrateerde, gezonde huid kan, zoals je op het plaatje ziet, je lichaam ook beter beschermen tegen het binnendringen van micro-organismen zoals schimmels, virussen en bacteriën.

* Feingold K. R. 2007. The role of epidermal lipids in cutaneous permeability barrier homeostasis. J. Lipid. Res. 48: 2531- 2546. (PMID: 17872588)

PUUUR skinfood

Je kunt met PUUUR de huid ook van binnenuit verzorgen. PUUUR Hyaluronzuur & collageen complex vult je lichaam aan met hyaluronzuur. Deze vochtbindende krachtpatser, die zorgt voor hydratatie en soepelheid bevindt zich van nature in huid en kraakbeen. Als je jong bent bevat je lichaam veel hyaluronzuur. Dit zorgt voor een mooie, gehydrateerde huid en voor soepele gewrichten. Helaas vermindert de hoeveelheid van dit stofje in het lichaam naarmate je ouder wordt. Het goede nieuws is dat je hyaluronzuur kunt aanvullen. Er zijn ook supplementen op de markt met geïsoleerd hyaluronzuur. Echter, steeds meer wordt duidelijk dat de manier waarop de natuur gezonde stoffen zelf verpakt, ook voor ons lijf de beste manier is om ze binnen te krijgen. 

PUUUR Hyaluronzuur & collageen complex bestaat uit 100% eierschaalmembraan poeder. Eierschaalmembraan bevat, naast hyaluronzuur, ook collageen, keratine, glucosamine, chondroïtine en mangaan. Deze stoffen zijn goed voor huid en lichaam maar zorgen daarnaast ook voor een goede opname van hyaluronzuur. Wil je weten waarom ik zelf geen gehydroliseerd collageenpoeder gebruik? >>

PUUUR Hyaluronzuur & collageen complex wordt zonder gebruik van chemicaliën gescheiden van eierschalen. Daarnaast wordt het zonder verhittingsbehandeling verwerkt. Je kunt het eenvoudig toevoegen aan een smoothie of een schaaltje yoghurt. 

Wil je meer weten over gerelateerde wetenschappelijke inzichten? >>

 

PUUUR Huidverzorging

Zuivere biologische oliën, plantenextracten, vitamines, prebiotica en Ectoin natural

 Geschikt voor elk huidtype

Puuur Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

error: Deze content is beschermd!