Lichaam en huid zijn een

Puuur Verhaal

Hoe PUUUR ontstond

Dit is het verhaal van Nancy Schellekens en haar gezin. Nancy heeft geen achtergrond in huidverzorging maar werd uit noodzaak een selfmade expert, ondersteund door haar man Mos die een farmaceutische achtergrond heeft.

‘’Toen ik 18 jaar oud was kreeg ik ineens last van ‘puistjes’. Voorheen heb ik daar eigenlijk nooit zoveel last van gehad. Het werd zo erg dat mijn hele gezicht onder zat, tot onder aan de rand van mijn ogen. Ik kreeg tetracycline van de dermatoloog. Ondanks diverse kuren met dit antibioticum werd mijn uitslag steeds erger. Daarnaast kreeg ik ook last van mijn darmen, mogelijk omdat antibiotica de darmflora kan aantasten.

Rond mijn 23 kwam ik er via een natuurarts achter dat ik een candida infectie had op de huid. Deze infectie was volgens hem ontstaan door schadelijke stoffen in cosmetica, waardoor de huidflora was aangetast. Ik stopte met het gebruik van alle huidverzorging. Het duurde nog een lange periode maar de uitslag verdween langzaam. Helaas bleef mijn huid vlekjes behouden en kreeg het niet meer de gezonde uitstraling die het voorheen had.

Onze zoon Loet heeft de overgevoeligheid voor schadelijke stoffen van mij geërfd. Na zijn eerste scheerbeurt, kreeg hij ook een huid vol met ‘puistjes’. Helemaal vol, precies zoals ik het vroeger had gehad. Omdat ik voor hem geen goede huidverzorging kon vinden ging ik het zelf maken. Binnen een korte periode herstelde zijn huid weer en verdwenen de puistjes als sneeuw voor de zon.

Zelf ging ik ook de zelfgemaakte producten gebruiken en verdiepte me in het maken van cosmetica. Het was vooral moeilijk om producten te maken met enkel huideigen stoffen. Zonder hulpstoffen. Voor zover ik weet bestaat er bijvoorbeeld geen hydraterende crème zonder hulpstoffen. Volgens de natuurwetten kan dit niet… vocht en vetten kun je namelijk niet mengen zonder hulpstof.

Ik werd een selfmade expert, niet wetende dat ik er 7 jaar over zou doen om de perfecte cosmeticalijn te maken. En het lukte. Het lukte om een hydraterende crème (PUUUR night balm) te maken zonder hulpstoffen. Zonder irriterende conserveermiddelen. De enige concessie is dat je PUUUR anders moet bewaren dan je gewend bent: donker en onder de 22 graden.
Mijn huid veranderde enorm. Poriën werden fijner en mijn roodheid, vlekjes en overgevoeligheden voor de zon verdwenen.

Steeds meer mensen gingen mijn producten gebruiken. Niet omdat ze overgevoelig zijn voor candida of omdat ze puistjes hebben of geen schadelijk stoffen willen gebruiken… maar omdat PUUUR hun huid echt mooier maakt. En dat is eigenlijk ook niet zo gek. Met PUUUR houd je je huid soepel en jong met dezelfde stofjes zoals je huid dat van nature doet.”

PUUUR Huidverzorging

Zuivere biologische oliën, plantenextracten, vitamines, prebiotica en Ectoin natural

 Geschikt voor elk huidtype

Puuur Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

error: Deze content is beschermd!