Lichaam en huid zijn een

Helpt bone broth tegen rimpels?

Bone brothe heeft het imago dat het helpt tegen rimpels. Als je botten kookt dan komt er namelijk collageen vrij uit de botten. Dit collageen vormt zich tot gelatine. Echter, anders dan je zou denken, wordt gelatine (gedeeltelijk gehydroliseerd collageen) niet direct door je lichaam opgenomen.

Als de hoeveelheid collageen in de huid afneemt, kunt je last krijgen van ingevallen wangen, wallen onder de ogen en rimpels.

Gelatine wordt eerst door je lichaam afgebroken tot individuele aminozuren en mineralen, die geen bewezen extra voordeel bieden ten opzichte van aminozuren en mineralen in andere voedingsmiddelen zoals groenten [1]. Van groenten is bekend dat ze betere bouwstenen bevatten voor de aanmaak van collageen. Gehydroliseerd collageen wordt desondanks ook als anti-aging supplement aangeboden en is een veel verkocht product.

Daarnaast hebben bone broth en gehydroliseerd collageen in anti-aging supplementen nog een ander nadeel: het kan veel zware metalen zoals lood bevatten. Zware metalen, die een lichaam niet goed kan afvoeren, worden zowel bij mensen als dieren onder andere opgeslagen in de botten.

Ik heb verschillende onderzoeken vergeleken betreffende de relatie tussen (lange) kooktijden en afgifte van toxische metalen. Als je bone broth wilt maken zou mijn advies zijn om het niet langer te laten trekken dan 4 uur. Of je kiest voor een rijk gevulde groentesoep zonder botten, dat is zeker goed voor je weerstand en rimpels. Alleen maar groente soep vind je hier >>

[1] TIME magazine. De wetenschap kan niet verklaren waarom iedereen bottenbouillon drinkt. Januari 2016.

 

Puuur Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

error: Deze content is beschermd!