Lichaam en huid zijn een

Puuur Belofte

Niet alleen de werkzame stof van een ingrediënt is van belang. Minstens net zo belangrijk zijn de oorsprong, de zuiverheid en de bewerking.

Biologische ingrediënten

De biologische ingrediënten die wij in onze producten verwerken ondergaan extra controletesten. Uit ervaring weten wij dat een ingrediënt met een biologisch keurmerk nog steeds een te grote hoeveelheid aan schadelijke residuen kan bevatten.

Ongeraffineerde butters

Verreweg de meeste butters in cosmetica worden gebleekt, ontgeurd of beter smeerbaar gemaakt met behulp van schadelijke hulpstoffen. Dergelijke raffinage kan schadelijke reststoffen achterlaten. Onze sheabutter wordt enkel ontdaan van verontreinigingen met behulp van stoom en zand. 

Productieproces zonder schadelijke hulpstoffen

Bij de productie van onze ingrediënten worden geen enzymen van de schimmel Aspergilles niger gebruikt. Ook worden ze niet geëxtraheerd met behulp van vluchtige stoffen. Een ingrediënt dat hierop een uitzondering vormt is Ectoin natural®, een speciale, natuurlijke vorm van ectoïne. De ectoïne die wij gebruiken heeft echter zo’n hoge zuiverheid dat die tevens wordt gebruikt in inhalatiemedicijnen voor pasgeborenen. Ectoin natural® speelt een belangrijke rol bij het herstel van de huidbarrière. Het ontstresst celmembranen en herstelt zo schade die ontstaat na blootstelling aan luchtvervuiling, UV straling en blauw licht. 

Geen emulgatoren

Voor zover bij PUUUR bekend bestaat er geen hydraterende crème* zonder emulgator. PUUUR ontwikkelde, na jarenlang experimenteren, een uniek procedé waarbij dit wel mogelijk is. Volgens eigen onderzoek van PUUUR dehydrateert elke emulgator de huid, of dit nu een natuurlijke emulgator is of niet. 

*water gedragen

Geen schadelijke conserveermiddelen

PUUUR bevat geen schadelijke conserveermiddelen. Het bevat een huidvriendelijk fermentatieproduct van natuurlijke melkzuurbacteriën, een kokosnoot-extract en een vitamine E complex dat bestaat uit een mengsel van vier tocoferolen en vier tocotriënolen. Dit wordt in cosmetica voor zover wij weten niet op deze manier toegepast. De microbiologische testresultaten van PUUUR Hydraterende crème vind je hier. Je ziet dat de crème een maximale score behaalt ondanks dat de crème geen schadelijke conserveermiddelen bevat.

PUUUR Huidverzorging

Zuivere biologische oliën, plantenextracten, vitamines, prebiotica en Ectoin natural

 Geschikt voor elk huidtype

Puuur Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

error: Deze content is beschermd!