Lichaam en huid zijn een

Puuur Anders

Natuurlijk is PUUUR skincare biologisch, bevat het geen microplastics of andere schadelijke stoffen. En is het geschikt voor alle huidtypes, ook de meest gevoelige. Logisch toch, voor zoiets kostbaars als je huid? PUUUR gaat zelfs nog een stapje verder.

Wij verdiepen ons in de productieprocessen van onze ingrediënten. We gebruiken sowieso geen ingrediënten die met formaldehyde worden geëxtraheerd. En we gebruiken geen ingrediënten die worden geëxtraheerd met behulp van enzymen van de zwarte schimmel Aspergillus niger.

Deze laatste hulpstof, die veel gebruikt wordt voor biologische ingrediënten wekt bij onszelf en ook bij anderen allergische reacties op. PUUUR gebruikt daarom bijvoorbeeld geen squalaan die met formaldehyde of met enzymen van schimmels wordt geëxtraheerd. PUUUR gebruikt in plaats daarvan huideigen squaleen.

PUUUR Hydraterende crème bevat geen emulgatoren. Het maken van een fijn smeerbare crème zonder emulgator was één van de grootste uitdagingen van PUUUR én ook één van de belangrijkste. Volgens eigen bevindingen van PUUUR dehydrateert en veroudert elke emulgator de huid, ook een natuurlijke emulgator zoals zonnebloemlecithine.

PUUUR Hydraterende crème bevat een mengsel van ingrediënten die gezamenlijk een conserverende werking hebben namelijk een fermentatieproduct, een kokosnootextract en een speciaal vitamine E complex. Deze combinatie is door PUUUR ontwikkeld. Dit natuurlijke “conserveermiddel” is niet alleen huidvriendelijk maar biedt ook een optimale bescherming tegen virussen, schimmels en bacteriën. Zie hiervoor het microbiologisch testresultaat.

Uit ervaring weten we dat ook een ingrediënt met een biologisch keurmerk nog steeds te veel resten bestrijdingsmiddelen kan bevatten. Daarom onderwerpen wij alle ingrediënten aan een strenge beoordeling.

Alhoewel zinkoxide en titaniumdioxide vaak gebruikt worden als zonnefilter gebruiken wij die niet. Er is te veel onduidelijkheid over de effecten van deze stoffen. Sommige onderzoeken geven aan dat ze onder invloed van zonlicht vrije radicalen in de huid kunnen veroorzaken.

PUUUR bevat geen mica dat glans geeft aan cosmetica. Natuurlijke mica wordt onder andere gewonnen in mijnen door kinderen. Het is lastig voor bedrijven, die kinderarbeid-vrij willen werken, om dit ook continu te controleren.

 

 

 

PUUUR Huidverzorging

Zuivere biologische oliën, plantenextracten, vitamines, prebiotica en Ectoin natural

 Geschikt voor elk huidtype

Puuur Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.